”Az ételkészítés a legrégebbi művészet,

mivel Ádám is éhesen született!”

Brillat – Savarin

 

ELŐÉTELEK

 

  1. Gombafejek szezámos bundában                  1490.-
  2. Camembert sajt rántva áfonyával                  1690.-
  1. Grillezett füstölt sajt, roquefortos joghurtos salátaágyon     1890.-
  2. Rántott Trappista sajt                        1490.-
  3. Roquefortos jércesaláta                     1490.-
  4. Csirkesaláta                1390.-
  5. Tatár igény szerint                 1990.-

/bekeverve vagy nem/

  1. Tejföllel locsolt sajtos palacsinta                   990.-
  2.  Vegyes sajttál                  1890-

                                             

 

 

 

 

LEVESEK

 

  1. Húsos fazék               1690.-

/ főtt marha husival,májgombóccal,zöldséggel /

  1. Húsleves variációk csészében                        790.-

/házi májgombóccal vagy tojással vagy cérnával /

  1. Tárkonyos szárnyas raguleves cipóban                     1390.-
  2. Bográcsos pontyhalászlé                   1890.-
  3. Gulyásleves csészében / bográcsban             790.- / 1690.-
  4. Tanyasi bableves csészében /bográcsban                  790.- / 1690.-

/csülökkockával és kolbászkarikával, tejföllel a tetején/

16.   Babgulyás csészében/bográcsban                790-/1690.-

        17.              Hideg gyümölcsleves csészében                      790.-

18.             Francia hagymaleves sajtos cipóban  1290.-

 

 

 

 

”Az a jó vendéglő, ahol a természet teremtette szabadság és harmónia uralkodik, ahol állandó a nyugalom és a boldogság, ahol minden és mindenki azért létezik, hogy Ön legyen a vendég.”

Brillat – Savarin

 


 

 

 

HALAK

 

 

 

                                                                                                       19.               Lazac tejszínes rákraguval             2990.-

                                                                                                                   20.               Citromos lazac                   2990.-

/vele sütött citrommal és kapri  mártással/

                                                                                           21.                           Fogasfilé Kárpáti módra                2990.-

/koktélrákos, gombás, kapros, tejszínes raguval/

                                                                                           22.                           Chardonnay Fogasfilé        .           2990.-

/ tejszínes fehérbormártással/

                                                                                23.                           Fogascsíkok Orly bundában                      2990.-

/sörrel ízesített tésztába hempergetett fogas, bő olajba6 sütve/

                                                                                                       24.                           Fogasfilé rántva                 2990.-

                                             25.               Harcsafilé roston erdei gomba paprikással,juhtúrós galuskával               2990.-

                                                                                                       26.               Tengeri halfilé rántva                     2190.-

 

 

 

 

 

 

 

”Ha alaposan meg akarunk ismerni valakit, vigyük el vacsorázni, mert abból, hogy mit eszik és hogyan, mindenkinek tévedhetetlenül kiderül a jelleme”

Rotterdami Erasmus

 


SZÁRNYASOK

 

 

 

 

                                                                                           27.                           Libamáj szeletek rántva                 3590.-

                                                                                        28.                           Magyaros libamáj                              3990.-

/fűszeres karikaburgonyát lecsóval összepörgetjük tetején három szép májjal tálaljuk/  

                                                        29.                                           Pulykamell ahogy elképzeljük                           2590.-

/gazdagon fűszerezett hízott libamájjal és pirított gombával töltve majd rántva/

                                            30.                                             Pulyka császár                                                             2490.-

/camemberttel, császárkörtével töltött pulykamell bundázva/

     31.            Alpesi-süveg /a Hölgyek kedvence/                2490.-

/kaporral és fokhagymás juhtúróval töltjük a pulykának mellét /

32.  Pulykamell sajtmártással              2390.-

33. Kabos Gyula kedvence                  2390.-

/pulykacsíkokat gombával, kaporral és fokhagymával lepirítjuk, majd tejszínnel kiforraljuk/

34.   Sajtkérges csirkejava tzatzikivel               2490-

35.   Vasalt csirkemell forró mézes barackkal borítva              2290.-

36.  Szezámmagos csirke mellfilé rántva      2190-      

37.          Kijevi csirkemell                    2190.-

/szerecsendiós, sajtos, fűszervajjal töltjük majd bécsi bundában sütjük/

38.      Párizsi csirkemell                        2190.-

 

  

 

 

 

 

 

”Valakit vendégül látni annyit jelent, mint felelősséget vállalni arra, hogy mindaddig amíg nálunk van gondoskodunk róla, hogy jól érezze magát.”

Brillat – Savarin

 

 


 

 

MARHÁK ÉS BORJAIK

 

 

 

 

 

 

39.  Bélszín érmék Budapest                4690.-

/libamájjal és gombás-zöldborsós lecsóval tálalva/

40.  Chef-steak                          4690.-

/két bélszínszelet közé libamájat, tetejére gombafejet teszünk majd ezt sajttal szalamanderben, grillezzük/

41.  Kedvessy-beefsteak                       4690.-

/roston libamájjal, gombával, kapros paprikás mártásban/

42.  Ördög bélszín                                    4290.-

/csípős színes borsmártással/                       

43.  Magyaros bélszín érmécskék                      4390.-

/fűszeres karikaburgonyát lecsóval összepörgetjük tetején három szép érmécskével tálaljuk/

44.  Borjúláb rántva                              2390-

45.      Vörösboros-gombás marhapörkölt        2390-

/pirított gombával és Egri Bikavérrel átforralva/

46.          Marhapörkölt      2290-

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Semmi sem teszi olyan kellemessé a társalgást, mint valami olyan foglalkozás, amely a figyelmet nem vonja el a beszélgetéstől…”

Brillat – Savarin

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SERTÉSEK

 

 

47.     Cordon Bleau                 2390.-

/sajttal-sonkával töltött sertéskaraj bécsi bundában/

48.    Prágai töltött borda                     2490.-

/rántott karaj sonkával és kapros-fokhagymás juhtúróval töltve/

49.    Marosmenti sertésszelet              2490.-

/töltött sertéskaraj füstölt csülökkel, kolbásszal, hagymával/

50.   Milánói sertésborda                      2490.-

/sonkás, gombás, paradicsomos spagetti, sajttal és rántott karajjal a tetején/

51.  Szűzérmék Budapest módra     2990.-

(Libamájjal, gombás-zöldborsós lecsóval tálalva/

52.                Magyaros szűzérmék                        2690.-

/karikaburgonya finom lecsóba pörgetve, grillezett szűzérem a tetején/

53.        Szűzérem tejszínes gombamártással                  2790.-

/Tejszínes vargányás mártással /

54.    Sertéstarja parasztosan                   2290.-

/tarjaszelet hagymás - szalonnás - kolbászos raguval borítva/

55.    Cigánypecsenye                   2190.-

/házi pácolású tarjaszelet sült kakastaréjjal/

56.  Holstein szelet, ahogy Mi szeretjük             2390.-

/fokhagymásra pácolt tarja, gombával, tükörtojással,/

57.     Brassói aprópecsenye                    2190-

/fokhagymás sertésragu főtt - sült kockaburgonyával összepörgetve/

              Füstölt csülökszelet Pékné módra               2490.-

/hagymás-szalonnás raguba pörgetett steakburgonya, vaslapon sütött csülökkel  /

                  Egészben főtt füstölt csülök                      36-/ dkg

/mustárral, tormával, lilahagymával, főtt tojással/

 

 

 

 

 

 

 

 

”Jót enni és főzni egyaránt időigényes dolog. Ezért van, hogy néha várni kell egy fogásra.”

Brillat – Savarin

 

 


 

TÉSZTÁK

 

60.     Milánói spagetti                      1190.-

61.       Csirke spagettivel, tejszínes-gombás raguban 1790.-

62          Spagetti quatroformaggi                    1490.-

63      Házi készítésű sztrapacska                     1390.-

64   Sztrapacska csülökkockával            1490-

65.            Spagetti koktélrákkal            1790-

/csípős,vajas ,petrezselyemmel.fokhagymával/

 

                              SALÁTÁK ÉS BEFŐTTEK

 

 66    Házi káposzta saláta               490-

        67.    Csemege uborka                  490.-

 68.               Ecetes almapaprika                     490.-

  69.        Paradicsomsaláta hagymával            590.-

70.           Tejfölös uborkasaláta               590.-

71.         Vegyes primőr saláta                 590.-

          /jégsaláta, paradicsom, uborka, olíva olaj/

  1.         Tzatziki              590.-

73.              Sopszka saláta           690.-

  1.    Őszibarack befőtt  590-

 

 

ÖNTETEK

 

75.            Tartármártás                 200.-

  1.           Salátaöntetek               200.-

/Roquefortos, kapros, fokhagymás/

 

 

KÖRETEK

 

  1. Párolt zöldség köret               490.-
  2. Vajas kukorica                       390.-
  3. Steakburgonya                       390.-

/cikkekre vágott főtt héjas burgonya sütve, majd ízletes fűszerkeverékkel átpörgetve/

  1. Hasábburgonya                      390.-
  2. Fokhagymás burgonya                      690.-

/sült karikaburgonya tejszínes fokhagymamártásban/

  1. Petrezselymes burgonya                    390.-
  2. Burgonyapüré            390.-
  3.    Párolt rizs kívánság szerint             390.-

/gombás, mazsolás, kukoricás, zöldborsós/

  1. Galuska                      390.-

 

 

ˇ”A főzés is művészet,csakúgy mint a zene-a mű létrehozásakor,mindenki szabadon

       Tolmácsolja érzéseit”

                                                                                                                 Brillat-Savarin

 

 

 

                                                           ÉDESSEGEK

 

  1. Bounty palacsinta                  690.-

/lágy kókuszkrémmel töltjük majd olvasztott csokoládéval nyakon öntjük/

  1.   Burgenlandi palacsinta                    690.-

/fahéjas barackkal töltjük, vaníliaöntettel átvonjuk, majd csokifagylalttal és tejszínhabbal a tetején tálaljuk/

  1. Somlói Galuska          690.-
  2. Bemrudi                     690

/rendelje meg és megtudja, nem fog csalódni meglátja/

  1.       Gesztenyepüré                 690.-
  2.     Gundel palacsinta            790-

 

 

”Boldog az a csokoládé, amely miután a nők mosolyán át bejárta a világot, szájban olvadva, élvezetes csókban leli halálát.”

Brillat – Savarin

 

 

 

 

 

 

Ételeink többségét kis adagban is el tudjuk készíteni a teljes ár 70 százalékáért.

 

A főételeink többsége a köretet nem tartalmazza, amelyik mégis azt a könnyebb választás érdekében feltüntettük önöknek.

 

 

Bem Söröző – Étterem

II. kategória

1027 Budapest, Bem József tér1.

Tel: (1) 212 57 38