”Az ételkészítés a legrégebbi művészet,
mivel
Ádám is éhesen született!”
Brillat
– Savarin
ELŐÉTELEK
LEVESEK
/ főtt
husival,májgombóccal,zöldséggel /
14. Hideg gyümölcsleves csészében 990-
”Az a jó vendéglő, ahol a természet teremtette szabadság
és harmónia uralkodik, ahol állandó a nyugalom és a boldogság, ahol minden és
mindenki azért létezik, hogy Ön legyen a vendég.”
Brillat
– Savarin
HALAK
15. Citromos Lazac Kapri mártással 4990.-
VEGYES TÁLAK
/Cordon bleu,sokmagvas
csirkemell,Margaréta csirkemell,rántott sajt,,steak burgonya,rizs vegyes salátával/
/Füstölt csülök,cigánypecsenye,parasztos
sertésborda,Marosmenti sertésszelet,steak
burgonya,petrezselymes burgonya,vegyes savanyúság/
SZÁRNYASOK
/ camemberttel, császárkörtével töltött csirkemell bundázva/
/bazsalikommal ,paradicsommal,sajttal sütve /
/csirkecsíkokat gombával, kaporral és fokhagymával
lepirítjuk, majd tejszínnel kiforraljuk/
/szerecsendiós, sajtos, fűszervajjal töltjük majd bécsi bundában sütjük/
”Valakit vendégül látni annyit jelent, mint felelősséget
vállalni arra, hogy mindaddig amíg nálunk van
gondoskodunk róla, hogy jól érezze magát.”
Brillat
– Savarin
MARHÁK ÉS BORJAIK
SERTÉSEK
/sajttal-sonkával töltött sertéskaraj bécsi bundában/
/rántott karaj sonkával és kapros-fokhagymás juhtúróval töltve/
/töltött sertéskaraj füstölt csülökkel, kolbásszal,
hagymával/
/tarjaszelet hagymás - szalonnás - kolbászos raguval borítva/
/hagymás-szalonnás raguba pörgetett steakburgonya, vaslapon sütött csülökkel /
/mustárral, tormával, lilahagymával, főtt tojással/
”Jót enni és főzni egyaránt időigényes dolog. Ezért van,
hogy néha várni kell egy fogásra.”
Brillat
– Savarin
TÉSZTÁK
SALÁTÁK ÉS BEFŐTTEK
KÖRETEK
/cikkekre vágott főtt héjas burgonya sütve, majd
ízletes fűszerkeverékkel átpörgetve/
ÉDESSEGEK
/Kókuszkrémmel,csokoládé
öntettel/
/rendelje meg és megtudja, nem fog csalódni meglátja/
”Boldog az a csokoládé, amely miután a nők mosolyán át
bejárta a világot, szájban olvadva, élvezetes csókban leli halálát.”
Brillat
– Savarin
Ételeink többségét kis adagban is el tudjuk
készíteni a teljes ár 70 százalékáért.
A főételeink többsége
a köretet nem tartalmazza, amelyik mégis azt a könnyebb választás érdekében
feltüntettük önöknek.
II. kategória
1027 Budapest, Bem József tér1.
Tel: (1) 212 57 38
SÖRÖK / BIER VOM FASS Csapolt Krusovice Korsó 0,5l 1250.- Pohár 0,3l 900.- Soproni Korsó 0,5l 1190- Pohár 0,3l 850- Soproni Ipa Korsó 0,5l 1250- Pohár 0,3l 900- ÜVEGES SÖRÖK / BOTTLED BEER Gösser 0,5 1250.- Krusovice 0,5 1250- Gösser Citrom 0,33 900.- Búzasör /Edelweis/ 0.5 1490.- Barna sör 0,5 1250.- Ipa Meggy 0,5 1250.- Mort Subite 250ml 1750- Dreher Gold 0,5 1250- Dreher 24 0.5 1250- Radeberger 0,5 1490- ÜDÍTŐITALOK
/ SOFT DRINKS Szénsavas üdítőitalok 0,25L: Pepsi,Pepsi light,Ginger,Orange, Tonic 550- Rostos üdítőitalok: Alma, őszilé 3dl 550- Narancs juice 100% 600.- 0,25 Ananász 600- 0,25 Ice tea 600- Ásványvíz 550.- Tea 690.- Kávé 590.- Capuccino 690.- PALACKOZOTT
BOROK / QUALITäTS WEINEN 0,75l Balatoni Olaszrizling 3100.- Debrői Hárslevelű (Félédes) 3100.- Chardonnay 3100.- Egri Bikavér 3200.- Kékfrankos (félédes) 3100.- Rosé 3100.- Tokaji Aszú 5 puttonyos 9500- KIMÉRT BOROK / HAUSWEINEN Rizling, Cabernet sauvignon 400.-/dl |
ÉGETETT SZESZESITALOK / SNAPSEN Unicum (Unicum Szilva) 4cl 1160.- Unicum Riserva 1800- Vodka 1060.- Becherovka 1060.- Tubi 60 40%
1800- KÜLFÖLDI SZESZESITALOK / SPIRITUOSEN Jägermeister 4cl 1160.- Gordon’s
Gin 1160.- Tequila
1160.- Bacardi Rum 1160.- Bailey’s 1160.- Ballantines 1200.- Jim
Beam 1200.- Jameson 1400.- Jack Daniel’s 1300.- Chivas
Regal
1900- VERMUTOK / VERMOUTH Martini 1200.- Campari 1800.- PEZSGŐK / SEKT Charmant
Doux 0,7 4200.- Hungaria Extra Dry 0,7 7200.- Hungária Extra Dry 0,2 1800- Prosecco
7200- SZICSEK PÁLINKÁK 2cl 4cl Birs 46%,
1050- 2100- Cigánymeggy 44% 880- 1960- Irsai
Olivér Szőlő 880- 1960- Ó Körte 870- 1740- Ó Szilva 870- 1740- Ó Barack 1040- 2080- 50% Szilva 920- 1840- 50% Barack 1250- 2500- Magony mézes körte
34% 840- 1680-