Jellemző árak:

Korsó Soproni
Korsó Krusovice

Vodka
Unicum (4 cl)
Jägermeister (4 cl)


Olaszrizling, kékfrankos
1dl

Cola 3dl
Őszilé 3dl
520 Ft
650 Ft

500 Ft
700 Ft
800 Ft


150 Ft


350 Ft
350 Ft
  Húsleves variációk
Halászlé

Cigánypecsenye
Milánói sertésborda

Marhapörkölt
Borjúpaprikás

Szatmári pulyka
Burgonyakrokett (köret)

Részeges palacsinta
790 Ft
1590 Ft

1890 Ft
2290 Ft

2090 Ft
2490 Ft

2190 Ft
390 Ft

690 Ft


(itallap az oldal alján) 2015. január 1.


ELŐÉTELEK

1. Kapros juhtúróval töltött gombafejek 1790.-
2. Gombafejek szezámos bundában 1290.-
3. Camembert sajt rántva áfonyával 1690.-
4. Grillezett füstölt sajt, salátaágyon roquefort öntettel 1790.-
5. Rántott Trappista sajt 1290.-
6. Roquefortos jércesaláta 1190.-
7. Csirkesaláta 1190.-
8. Tatár igény szerint 1890.-
/bekeverve vagy nem/
9. Tejföllel locsolt sajtos palacsinta 990.-
10. Vegetáriánus tál 1790.-
/vegyes pároltzöldség rántott gombával és sajttal/


LEVESEK

11. Húsos fazék 1490.-
/ főtt marha husival,májgombóccal,zöldséggel /
12. Húsleves variációk csészében 790.-
/házi májgombóccal vagy tojással vagy cérnával vagy fridatto,gazdagon /
13. Tárkonyos szárnyas raguleves cipóban 1290.-
14. Bográcsos pontyhalászlé 1590.-
15. Gulyásleves csészében / bográcsban 790.- / 1690.-
16. Tanyasi bableves csészében /bográcsban 790.- / 1690.-
/csülökkockával és kolbászkarikával, tejföllel a tetején/
17. Babgulyás csészében/bográcsban 790-/1690.-
18. Őszibarack krémleves pirított mandulával csészében 790.-
19. Magyaros gombaleves csészében/bográcsban 790.-/ 1690.-
20. Francia hagymaleves sajtos cipóban 1190.-



"Az a jó vendéglő, ahol a természet teremtette szabadság és harmónia uralkodik, ahol állandó a nyugalom és a boldogság, ahol minden és mindenki azért létezik, hogy Ön legyen a vendég."
Brillat - Savarin


HALAK

21. Lazac tejszínes rákraguval 2890.-
22. Popey Lazacjava 2890.-
/sült lazacot parajkrémmel és sajttal a tetején szalamanderben grillezzük/
23. Citromos lazac 2890.-
/vele sütött citrommal és kapri mártással/
24. Fogasfilé Kárpáti módra 2890.-
/koktélrákos, gombás, kapros, tejszínes raguval/
25. Chardonnay Fogasfilé . 2790.-
/póréhagymás- tejszínes fehérbormártással/
26. Fogascsíkok Orly bundában 2690.-
/sörrel ízesített tésztába hempergetett fogas, bő olajba6 sütve/
27. Fogasfilé diós köntösben 2690.-
/Bécsi bunda dióval kiegészítve/
28. Süllő egészben 85.-/dkg
29. Pisztráng egészben pirított mandulával 85.-/dkg
30. Dorozsmai harcsafilé 2890.-
/kapros ,gombás ,paradicsomos ,paprikás csuszatésztával, paprikás mártásban/
31. Harcsapaprikás túrós csusza fészekben 2890.-
32. Tengeri halfilé rántva 1890.-



"Ha alaposan meg akarunk ismerni valakit, vigyük el vacsorázni, mert abból, hogy mit eszik és hogyan, mindenkinek tévedhetetlenül kiderül a jelleme"
Rotterdami Erasmus


SZÁRNYASOK

33. Tokaji libamáj 3490.-
/sült alma, roston sült libamájszeleteken mazsolás tokaji mártással/
34. Libamáj szeletek rántva 3290.-
35. Magyaros libamáj 3790.-
/fűszeres karikaburgonyát lecsóval összepörgetjük tetején három szép májjal tálaljuk/
36. Pulykamell ahogy elképzeljük 2290.-
/gazdagon fűszerezett hízott libamájjal és pirított gombával töltve majd rántva/
37. Pulyka császár 2090.-
/camemberttel, császárkörtével töltött pulykamell bundázva/
38. Szatmári pulyka mandula mártásban 2190.-
/párolt pulykamell sajttal, sonkával, aszalt szilvával töltve/
39. Bem pulykasteak 2190-
/pulykamellét és csirkemáját vaslapon sütjük majd rocquefortos sajtmártással átvonjuk/
40. Erdész pulyka 1990.-
/pulykamellét dióval és meggyel töltjük bécsi bundában/
41. Alpesi-süveg /a Hölgyek kedvence/ 2190.-
/kaporral és fokhagymás juhtúróval töltjük a pulykának mellét /
42. Pulykamell sajtmártással kukoricával 2190.-
43. Kabos Gyula kedvence 2090.-
/pulykacsíkokat gombával, kaporral és fokhagymával lepirítjuk, majd tejszínnel kiforraljuk/
44. Sajtkérges csirkejava tzatzikivel 2190-
45. Vasalt csirkemell forró mézes barackkal borítva 1990.-
46. Szezámmagos csirketallérok édes-savanyú mártással 1890-
47. Kijevi csirkemell 1890.-
/szerecsendiós, sajtos, fűszervajjal töltjük majd bécsi bundában sütjük/
48. Csicsirke 1890.-
/finom csibemájjal töltött csirke melle szezámos bundában/
49. Párizsi halom 2190.-
/csirkecsíkok párizsi bundában,párizsi körettel/
50. Kalotaszegi aprópecsenye 2190.-
/csirke-, és pulykamell csíkok pirított májjal, friss lecsóval, hasábburgonyával összepörgetve/
51. Baconos csirkemájnyárs 1890.-
52. Csirke szárnyak ropogósra sütve vagy rántva 1890.-
/5db szárnyacska igény szerint sütve/




"Valakit vendégül látni annyit jelent, mint felelősséget vállalni arra, hogy mindaddig
amíg nálunk van gondoskodunk róla, hogy jól érezze magát."
Brillat - Savarin



MARHÁK ÉS BORJAIK

53. Bélszíncsíkok Sztroganoff 3790.-
/ gombás ,uborkás ,mustáros bélszíncsíkok tejszínnel beforralva /
54. Bélszín érmék Budapest 4390.-
/libamájjal és gombás-zöldborsós lecsóval tálalva/
55. Chef-steak 4390.-
/két bélszínszelet közé libamájat, tetejére gombafejet teszünk majd ezt sajttal szalamanderben, grillezzük/
56. Kedvessy-beefsteak 4390.-
/roston libamájjal, gombával, kapros paprikás mártásban/
57. Ördög bélszín 3890.-
/csípős színes borsmártással/
58. Lyoni bélszínérmék 3890.- (Sült hagymával)
59. Bélszín érmék Dijoni módra 4090.-
/a bélszínre, sült gombafejeket teszünk majd mustármártással átvonjuk/
60. Bélszínragu Vadász módra 3990.- (gombával,csirkemájjal,barnamártással)
61. Magyaros bélszín érmécskék 4090.-
/fűszeres karikaburgonyát lecsóval összepörgetjük tetején három szép érmécskével tálaljuk/
62. Tejszínes borjúpaprikás 2490-
63. Borjúláb rántva 1990-
64. Vörösboros-gombás marhapörkölt 2090-
/pirított gombával és Egri Bikavérrel átforralva/
65. Marhapörkölt 1990




"Semmi sem teszi olyan kellemessé a társalgást, mint valami olyan foglalkozás, amely
a figyelmet nem vonja el a beszélgetéstől."
Brillat - Savarin

SERTÉSEK

69. Cordon Bleau 1890.-
/sajttal-sonkával töltött sertéskaraj bécsi bundában/
70. Prágai töltött borda 2190.-
/rántott karaj sonkával és kapros-fokhagymás juhtúróval töltve/
71. Marosmenti sertésszelet 2190.-
/töltött sertéskaraj füstölt csülökkel, kolbásszal, hagymával/
72. Hannoveri sertésszelet 2190.-
/sertéskaraj roquefort sajttal és kolbásszal töltve/
73. Milánói sertésborda 2290.-
/sonkás, gombás, paradicsomos spagetti, sajttal és rántott karajjal a tetején/
74. Szűzérmék Budapest módra (másként) 2490.-
(csirkemájjal, gombás-zöldborsós lecsóval tálalva/
75. Magyaros szűzérmék 2490.-
/karikaburgonya finom lecsóba pörgetve, grillezett szűzérem a tetején/
76. Szűzérem tejszínes gombamártással 2490.-
/Tejszínes vargányás mártással /
77. Sertéstarja parasztosan 1990.-
/tarjaszelet hagymás - szalonnás - kolbászos raguval borítva/
78. Cigánypecsenye 1890.-
/házi pácolású tarjaszelet sült kakastaréjjal/
79. Holstein szelet, ahogy Mi szeretjük 2090.-
/fokhagymásra pácolt tarja, gombával, tükörtojással, pirított baconnal/
80. Brassói aprópecsenye 1790-
/fokhagymás sertésragu főtt - sült kockaburgonyával összepörgetve/
81. Szégyenlős pecsenye 2190.-
/tócsniba hajtva ,szalamanderben besütve /
82. Füstölt csülökszelet Pékné módra 2190.-
/hagymás-szalonnás raguba pörgetett steakburgonya, vaslapon sütött csülökkel /
83. Egészben főtt füstölt csülök 32.-/ dkg
/mustárral, tormával, lilahagymával, főtt tojással/




"Jót enni és főzni egyaránt időigényes dolog. Ezért van, hogy néha várni kell egy fogásra."
Brillat - Savarin



TÉSZTÁK

84. Milánói spagetti 1190.-
85. Csirke spagettivel, tejszínes-gombás raguban 1590.-
86. Spagetti quatroformaggi 1390.-
87. Túrós csusza tepertővel 1090.-
88. Házi készítésű sztrapacska 1290.-
89. Sztrapacska csülökkockával 1390.-
90. Tojásos galuska 690-




SALÁTÁK ÉS BEFŐTTEK

91. Házi káposzta saláta 490.-
92. Tormás cékla 490.-
93. Ecetes uborka 490.-
94. Ecetes almapaprika 490.-
95. Paradicsomsaláta bazsalikomos mozzarellával 790.-
96. Tejfölös uborkasaláta 590.-
97. Vegyes primőr saláta 590.-
/jégsaláta, paradicsom, uborka, olíva olaj/
98. Tzatziki 590.-
99. Görög saláta 690.-
100. Sopszka 690.-

101. Házi befőttek 590.-
/meggybefőtt, őszibarackbefőtt, körtebefőtt/





ÖNTETEK

102. Pikáns paradicsom mártás 200.-
103. Tartármártás 200.-
104. Salátaöntetek 200.-
/Roquefortos, kapros, fokhagymás/

KÖRETEK

105. Párolt zöldség köret 490.-
106. Vajas kukorica 390.-
107. Steakburgonya 390.-
/cikkekre vágott főtt héjas burgonya sütve, majd ízletes fűszerkeverékkel átpörgetve/
108. Hasábburgonya 390.-
109. Fokhagymás burgonya 690.-
/sült karikaburgonya tejszínes fokhagymamártásban/
110. Petrezselymes burgonya 390.-
111. Majonézes burgonya vagy kukorica 390.-
112. Burgonyapüré 390.-
113. Burgonyakrokett 390.-
114. Párolt rizs kívánság szerint 390.-
/gombás, mazsolás, kukoricás, zöldborsós/
115. Galuska 390.-






ÉDESSEGEK

116. Bounty palacsinta 690.-
/lágy kókuszkrémmel töltjük majd olvasztott csokoládéval nyakon öntjük/
117. Palacsintahalom 1190.-
/kakaós, áfonyás, túrós, fahéjas, ízes, diókrémes, kókuszos íz kavalkád/
118. Burgenlandi palacsinta 690.-
/fahéjas barackkal töltjük, vaníliaöntettel átvonjuk, majd csokifagylalttal és tejszínhabbal a tetején tálaljuk/
119. Részeges palacsinta 690.-
/rumos-meggyes diókrémmel töltjük, csoki öntettel tálaljuk/
120. Túrós palacsinta 690.-
/citromos túrókrémmel kenjük, vaníliaöntettel locsoljuk/
121. Túrógombóckák 690.-
/tejföllel és porcukorral vagy áfonya jammal/
122. Somlói Galuska 690.-
123. Csokoládébomba 690.-
/csokis kehelybe somlói galuskát, majd csokoládéfagylaltot és csoki öntetet halmozunk/
124. Bemrudi 690
/rendelje meg és megtudja, nem fog csalódni meglátja/
125. Peach Melba 690.-
/finom őszibarackot kehelybe halmozzuk majd a tetején vanília fagylalttal tálaljuk/
126. Vegyes fagylaltkehely 690.-
/csokoládé, vanília, erdei gyümölcs mindenféle verzióban/
127. Gesztenyepüré 690.-




"Boldog az a csokoládé, amely miután a nők mosolyán át bejárta a világot, szájban olvadva,
élvezetes csókban leli halálát."
Brillat - Savarin

SÖRKORCSOLYÁK

128.128. Tepertős / sajtos pogácsa 200.-
129. Főtt virsli 690.-
130. Vegyes sajttál 1790.-






Ételeink többségét kis adagban is el tudjuk készíteni a teljes ár 70 százalékáért.

A főételeink többsége a köretet nem tartalmazza, amelyik mégis azt a könnyebb választás
érdekében feltüntettük önöknek.




Bem Étterem - Söröző


*******************************************************************

ITALLAP / Getränkekarte / drink list


"Ültess egy fáradt embert egy kiadós étel elé, erőlködve megeszi és lehet, hogy jobban érzi magát.
Adj neki egy pohár bort vagy alkoholt, azonnal a legjobb formába kerül, s szemed láttára újraéled."
Brillat - Savarin

SÖRÖK / BIER VOM FASS

Csapolt Krusovice Korsó 0,5l 650.-
Krusovice Pohár 0,3l 420.-
Soproni Korsó 0,5l 520-
Soproni Pohár 0,3l 330-

ÜVEGES SÖRÖK / BOTTLED BEER

Gösser 650.-
Gösser Citrom 0,33 490.-
Radeberger 800.-
Búzasör /Edelweis/ 750.-
Barna sör 650.-
Alkoholmentes 0,33 490.-

ÜDÍTŐITALOK / SOFT DRINKS

Szénsavas üdítőitalok 0,25L:
Pepsi,Pepsi light,Ginger,Orange, Tonic 350-

Rostos üdítőitalok:

Sió Alma, őszilé 0,3L 350-
Narancs juice 100% 350.-
0,25 Ananász 350-
0,25 Ice tea 350-
Ásványvíz 350.-
Bomba energiaital 550.-
Tea 300.-
Kávé 300.-
Capuccino 350.-

PALACKOZOTT BOROK / QUALITÄTS
WEINEN 0,75l

Balatoni Olaszrizling 1800.-
Debrői Hárslevelű (Félédes) 1800.-
Chardonnay 1800.-

Egri Bikavér 1950.-

Ostoros Kékfrankos (félédes) 1800.-
Rosé 1800.-

KIMÉRT BOROK / HAUSWEINEN
Rizling, Cabernet sauvignon 150.-/dl



ÉGETETT SZESZESITALOK / SNAPSEN

Unicum (Unicum Szilva) 4cl 700.-
Vodka 500.-
Becherovka 700.-
Ágyas (barack, szilva) 720.-

KÜLFÖLDI SZESZESITALOK / SPIRITUOSEN

Jägermeister 4cl 800.-
Gordon’s Gin 700.-
Tequila 700.-
Bacardi Rum 700.-
Bailey’s 800.-
Ballantines 1000.-
Jim Beam 1000.-
Jameson 1200.-
Jack Daniel’s 1200.-

VERMUTOK / VERMOUTH

Martini 800.-
Campari 1200.-

PEZSGŐK / SEKT

Charmant Doux 3000.-
Hungaria Extra Dry 3800.-

PÁLINKÁK 2cl 4cl

Szicsek:
Birs 46%,Cigánymeggy 44% 560- 1120-
Ó Sorozat 520- 1040-

(Körte,Cseresznye,Szilva,Barack)

50% Szilva,Őszibarack 600- 1200-
Magony mézes körte 34% 560- 1120-

TOKAJI BOROK / TOKAJER WEINEN
0,5l 0,1l

Aszu 5000.- 1000.-
Szamorodni 4500.- 900.-